Tweede verrassing door Daksafe: sponsoring helft nieuwe kartonpers

Na overhandiging van alle materialen kregen Irma en Bjorn Torres een rondleiding door het hele gebouw en een uitleg van het proces dat de voedselbank wekelijks doormaakt. Beiden waren behoorlijk onder de indruk van alles wat er achter de schermen gebeurt! Zij konden direct met eigen ogen zien hoe en waar al hun materialen worden gebruikt om wekelijks alle voedselpakketten klaar te kunnen zetten voor Nissewaard en de buitengebieden Brielle en Rozenburg.

Eenmaal aangekomen bij de nieuwe kartonpers vertelde coördinator Bonninga het verhaal achter dit noodzakelijke apparaat. De oude kartonpers had het inmiddels begeven en zonder kan de voedselbank niet. Daarom moest er een nieuwe worden aangeschaft, waarvoor de gelden eigenlijk ontbreken. Groot was dan ook de aanvullende verrassing toen Daksafe-directeur Torres aangaf óók nog de helft van deze nieuwe kartonpers te willen schenken.

In oktober staat nog een Daksafe Sport & Speldag voor de kinderen van de voedselbank gepland, wat nog een gevolg is van het project Omarm 2018. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het draaiboek. Alle kinderen en ouders krijgen binnenkort een uitnodiging met meer informatie.