Belettering bus/vrachtwagen

Voedselbank Spijkenisse e.o. moet alle zeilen bijzetten om de jaarlijkse exploitatiekosten te kunnen betalen (huur pand, energierekening, onderhoud koelunits, benzine, onderhoud bestelbus/vrachtwagens, verzekeringen e.d.). De begroting is absoluut “mean & lean”, met alleen noodzakelijke uitgaven en alles wordt zoveel mogelijk hergebruikt of geleend.
De voedselvoorraad is redelijk op orde dankzij de medewerking van velen (supermarktacties, eindejaarsacties van scholen en bijv. het project OMARM), maar blijft dagelijks een groot aandachtspunt. Vooral structurele aanvoer van groente & fruit + vlees/zuivel blijft altijd moeilijk.

Naast bedrijven willen we ook vooral groepen in de samenleving oproepen om mee te gaan doen om onze voedselbank te steunen. Denk hierbij aan verenigingen, vriendengroepen, families, scholen, teams/afdelingen, bepaalde schoolklassen enz. Een van de nieuwe mogelijkheden hiertoe is het kopen van een vlak op de bestelbus/vrachtwagen voor 575 euro per jaar. Dus…

Wie staat er straks nog meer met logo of naam op onze koel-/vrieswagen of bestelbus, waarmee we alle voedselproducten ophalen voor de wekelijkse voedselpakketten?

Bedrijven, verenigingen, vriendengroepen, families, scholen, teams/afdelingen, bepaalde klassen… iedereen mag onze vrachtwagen/bus sponsoren voor slechts 575 euro per jaar.
Ook leuk om SAMEN te doen, nietwaar? Als je dat samen doet (met bijv. 10 of 20 man), dan is het bedrag heel betaalbaar, nietwaar?!

Hoe werkt het?

  1. Een NIEUW initiatief voor onze sponsors en donateurs is dat we aanbieden om een bedrijfslogo of naam op onze Mercedes-Benz Actros koel-/vrieswagen en/of onze Opel Vivaro koelbus te plaatsen. Bovenaan de zijkanten van de vrachtwagen en de bus staat “Wij steunen de Voedselbank! U toch ook?” en daaronder komen de stickers van de sponsors.
  2. De afmetingen van de sticker zijn 70 cm breed x 50 cm hoog. De productiekosten per sticker bedragen eenmalig 75 euro ex btw. Heeft u geen geschikt eps-bestand, dan kost het creatief opmaken conform uw wensen per sticker 75 euro ex btw. Uiteraard krijgt u dit bestand vervolgens dan ook voor in uw eigen file en voor eigen gebruik.
  3. Kosten sponsoring per sticker: 575 euro ex btw per jaar (plaatsing en productiekosten).
  4. In alle gevallen zorgen we, uiteraard in overleg, voor publiciteit rond de ondersteuning in de lokale pers, onze website en op facebook. Dit wordt verzorgd door reclamebureau Move On communicatie en beletteraar Matrix Design, die samen ook de basisbelettering hebben verzorgd! Iets waar we hen ontzettend dankbaar voor zijn.

Meer weten of een vlak reserveren? Neem contact op met:

Waarom een bestelbus en vrachtwagen?

Voedselbank Spijkenisse en omstreken voorziet wekelijks zo’n 340 gezinnen in de gemeente Nissewaard van een voedselpakket, en buiten Nissewaard nog eens zo’n 60 gezinnen.
Een groot deel van de voedselproducten krijgen we vanuit de landelijke distributie via het Regionaal Distributie Centrum in Rotterdam. Voedselbanken Nederland heeft daartoe afspraken met grote leveranciers. Een ander deel van de voedselproducten krijgt de Voedselbank Spijkenisse uit eigen lokale en regionale contacten.
Voor het vervoer gebruiken we onze Mercedes-Benz Actros koel-/vrieswagen en onze Opel Vivaro koelbus; voor vervoer, opslag en verwerking van de voedselproducten zijn we HACCP gecertificeerd.

Bovengenoemd vervoer en het pand van de Voedselbank brengen hoge kosten met zich mee. Om onze exploitatie sluitend te krijgen zijn we naarstig op naar sponsoren die ons willen steunen.
Die steun kan bestaan uit het leveren van voedselproducten, uit het leveren van diensten of directe financiële ondersteuning.