Voedsel doneren

De stelregel van Voedselbank Spijkenisse is dat wij geen eten kopen maar voedsel inzamelen. Dit is voedsel dat anders vernietigd zou gaan worden. We verwerken verse groenten, fruit, aardappelen, uien, vlees, zuivel en brood in de voedselpakketten. Deze versproducten vormen de belangrijkste basis van de voedselpakketten. Indien nodig vullen wij de pakketten aan met lang houdbare levensmiddelen (pasta, rijst, koffie, thee etc). Lang houdbare producten zijn dan ook erg welkom. In de loods hebben we een noodvoorraad aan lang houdbare producten. De noodvoorraad vullen we twee keer per jaar aan met de opbrengst van de supermarktacties.

We vragen dan ook aan fabrikanten, groothandels, winkels en tuinders in de regio om producten die u niet meer verkoopt, en die nog goed zijn voor consumptie, aan de Voedselbank te geven. U bespaart de kosten voor vernietiging en wij ondersteunen er gezinnen mee.

Interesse?
We bespreken de mogelijkheden graag met u! Stuur een e-mail naar coördinator Anco Bonninga via coordinator@voedselbankspijkenisse.nl of bel 06-18 14 03 49.