Onze voedselbank heeft weer de maximale 100 punten behaald bij de HACCP controle

Op 16 juli heeft de Voedselbank Spijkenisse e.o. de jaarlijkse HACCP controle gehad van de Houwers groep. Deze instantie controleert bedrijven en instellingen die voedsel aanbieden aan consumenten. Hier vallen dus ook de Voedselbanken onder.

Ook onze cliënten moeten natuurlijk voedsel krijgen, waarmee op een verantwoorde manier is om gegaan, voordat zij het mee naar huis nemen. Zo wordt er gecontroleerd of er netjes en schoon gewerkt wordt, of de vriezer, koelingen en onze ruimten schoon zijn, of er temperatuurcontroles worden uitgevoerd op de voedingsmiddelen enz. Ook wordt er gecontroleerd of onze meetapparatuur correct is en of onze administratie op orde is .

Na ongeveer anderhalf uur kregen wij opnieuw de maximale 100 punten van de inspecteur uitgereikt, wat inhoudt dat de Voedselbank Spijkenisse opnieuw het groene certificaat heeft ontvangen. Dit certificaat is één jaar geldig en in 2022 gaan wij er weer voor om opnieuw het  groene certificaat te behalen.

We zijn ontzettend trots op al onze vrijwilligers die hieraan hebben meegewerkt. Want dit kun je alleen samen doen, waarvoor dank!