Nieuwe SUPERMARKT-ACTIE i.v.m. snel slinkende voorraad en meer cliënten

Recent werd in het nieuws melding gemaakt dat meer mensen gebruik maken van de Voedselbank. In hetzelfde item werd ook aangegeven dat de aanvoer van goederen minder is dan voorheen. Op die manier loopt de toch al niet zo grote voorraad van de Voedselbank snel terug. De bodem is nu bijna in zicht, ook bij Voedselbank Spijkenisse e.o. Omdat deze situatie momenteel meer structureel dan incidenteel lijkt, hebben we besloten om weer een supermarktactie te houden. Een bliksemactie, alleen op de vrijdag en alleen in Nissewaard. Met deze actie vragen we een aantal producten, waaraan op dit moment grote behoefte aan is.

We hebben als datum vrijdag 18 oktober 2019 gepland. Die dag valt in de “Week van de Voedselbanken”. We willen dan aanwezig zijn in alle supermarkten in Nissewaard. Voor deze actie zoeken we mensen, om 2,5 uur in een super te flyeren of de gedoneerde levensmiddelen in ontvangst te nemen. Voor die dag zijn ca. 105 vrijwilligers nodig. Helpt u mee om vrijwilligers te vinden?

Mensen die al eerder met de actie hebben meegedaan, hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen. Heeft u nog nooit meegedaan maar lijkt het u wel wat, laat het ons dat weten via supermarktactie@vvds.nl of via 06 27146876. De voorbereidingstijd is kort (zes i.p.v. 12 weken) omdat er snel goederen nodig zijn. Geeft u zich daarom s.v.p. zo snel mogelijk op, zodat de Voedselbank zicht heeft op het animo. Zie ook onze facebookpagina voor de laatste info.