Inzamelactie DE-waardepunten voor Voedselbank

Lionsclub De Bernisse en Voedselbank Spijkenisse zamelen vanaf woensdag 29 november Douwe Egberts (DE) waardepunten in voor voedselbankklanten. Douwe Egberts zet, uitsluitend voor voedselbanken, de punten om in pakken koffie. Ze vergroot het aantal pakken met een donatie. De actie duurt tot en met dinsdag 9 januari 2018. Ze roepen het publiek op om waardepunten aan de actie te doneren.

De voedselpakketten worden na afloop van de inzamelactie aangevuld met pakken koffie. Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken, omdat het lang houdbaar is en bijna nooit wordt ‘afgeschreven’. Koffie is doorgaans een moment van ontspanning. Voedselbankklanten waarderen een kopje koffie dan ook net als ieder ander.

Een aantal winkels in Nissewaard werkt spontaan mee aan de inzamelactie door te fungeren als inleverpunt. Dit zijn: Jumbo, Winkelcentrum Maaswijk – Albert Heijn, Winkelcentrum Sterrenhof – Albert Heijn, Winkelcentrum ’t Plateau – Albert Heijn, Winkelcentrum Akkerhof – Hengelsport Van Rutten, Winkelcentrum Groenewoud – Dirk van den Broek, Winkelhart Spijkenisse – Albert Heijn, Toldam Heenvliet – MCD Zuidland, Winkelcentrum ’s Lands Hof. In de winkel is een duidelijk herkenbare inzameldoos geplaatst en de medewerkers zijn op de hoogte van de actie.

De inzamelactie vindt al enige jaren plaats en wordt landelijk gecoördineerd door Voedselbanken Nederland. Vorig jaar werkten zo’n 100 Lions Clubs mee aan de actie. Lions Club De Bernisse deed in het verleden al mee aan de actie, Voedselbank Spijkenisse doet voor het eerst mee.