Geldgids Nissewaard: alle regelingen en ondersteuning bij laag inkomen

Deze week is de Geldgids van de gemeente Nissewaard huis-aan-huis verspreid. In deze overzichtelijke gids, in de vorm van een krant, staan alle financiële regelingen en voorzieningen voor bewoners met een laag inkomen. Ook is er een speciaal deel over de financiële gevolgen die mensen kunnen ervaren vanwege de coronamaatregelen.
In de Geldgids staan alle regelingen uit het armoedebeleid. Dat zijn ook de verschillende fondsen voor cultuur, sport en onderwijs voor kinderen. Verder is er een overzicht van organisaties die kosteloos kunnen helpen bij de financiële administratie, het aanvragen van een regeling en ondersteunen bij de persoonlijke boekhouding. Wethouder Wouter Struijk: “We zetten in op preventie en financiële begeleiding en we streven ernaar om mensen met een laag inkomen perspectief te bieden. Ik ben daarom erg blij dat we in Nissewaard goede financiële regelingen en ondersteuning kunnen aanbieden. Dat vindt u allemaal terug in de Geldgids.”

Corona

Door de uitbraak van het coronavirus en alle maatregelen daaromheen, is er een extra gedeelte opgenomen in de Geldgids. Afgezien van de impact op ons sociale leven, raakt deze crisis veel mensen ook in de portemonnee. Want er vallen voor velen zekerheden weg. Een zzp’er heeft ineens geen opdrachten meer. Of het bedrijf waar iemand werkt, verkeert in zwaar weer. Uw inkomen wordt lager maar uw vaste lasten blijven hetzelfde. Hoe lang duurt dit? Gaan we het redden? In de Geldgids wordt uitgebreid stilgestaan bij regelingen die kunnen helpen. “In deze tijd kan ook door de corona-uitbraak uw leven geheel onverwacht anders lopen. Ingrijpende zaken die u van het ene op het andere moment in een totaal andere financiële situatie kunnen brengen. Het maakt niet uit hoe de problemen zijn ontstaan, iedereen verdient het om geholpen te worden,” aldus wethouder Struijk.

Bron: https://www.nissewaard.nl/nieuws-1/geldgids-nissewaard-alle-regelingen-en-ondersteuning-bij-laag-inkomen.htm