Voedselveiligheid

De misverstanden over de kwaliteit van het verstrekte voedsel zijn hardnekkig. We stellen de voedselpakketten samen uit betrouwbare, goedgekeurde producten. Wij houden ons aan strenge regels over hygiënische verwerking en opslag van voedsel en worden daarvoor ook regelmatig gekeurd. Voedselbank Spijkenisse heeft een grote koel- en vriescel. Ook het vervoer van producten doen we met een vrachtwagen met koel- en vriesmogelijkheden.De voedselbank krijgt van levensmiddelenfabrikanten en -leveranciers producten die ze om één of andere reden niet kunnen verkopen, maar die nog 100% goed zijn. Redenen zijn:

  • het product gaat uit het assortiment en er is te veel voorraad;
  • de tenminste-houdbaar-tot (THT) datum is te dichtbij om het product via normale kanalen te kunnen afzetten;
  • de verpakking is niet 100% in orde;
  • er is een andere verpakking gekomen;
  • afgelopen acties.

Deze producten worden om die reden vernietigd. We verspreiden geen producten waarvan de THT-datum verstreken is tenzij de leverancier een verklaring overlegt waarin de kwaliteit van het product gegarandeerd wordt en de leverancier verantwoordelijk blijft.

We zijn aangesloten bij Voedselbanken Nederland en houden ons aan hun kwaliteitseisen voor voedsel. Klik hier om meer te lezen over de eisen.
Wij volgen ook de landelijke regelgeving voor houdbaarheid van producten (THT en TGT). Klik hier voor meer informatie.