Voedselveiligheid

De misverstanden over de kwaliteit van het verstrekte voedsel zijn hardnekkig. We stellen de voedselpakketten samen uit betrouwbare, goedgekeurde producten. Wij houden ons aan strenge regels over hygiënische verwerking en opslag van voedsel en worden daarvoor ook regelmatig gekeurd. Dit betekent dat wij elk jaar HACCP (kwaliteitskeuring) gekeurd worden uiteindelijk inhoud dat wij volgens de richtlijnen van de Warenautoriteit handelen.

Voedselbank Spijkenisse is in bezit van een grote koel- en vriescel. Ook het vervoer van producten doen we met een vrachtwagen en een bestelwagen die uitgerust zijn met een koel- en vriessysteem. De Voedselbank krijgt van levensmiddelenfabrikanten en -leveranciers producten die ze om één of andere reden niet kunnen verkopen, maar die nog 100% goed zijn. Redenen kunnen zijn:

  • het product gaat uit het assortiment en er is te veel voorraad;
  • de tenminste-houdbaar-tot (THT) datum is te dichtbij om het product via normale kanalen te kunnen afzetten;
  • de verpakking is niet 100% in orde;
  • er is een andere verpakking gekomen;
  • afgelopen acties.

Deze producten zouden dan vernietigd worden. We geven geen producten uit waarvan de THT-datum verstreken is tenzij de leverancier een verklaring overlegt waarin de kwaliteit van het product gegarandeerd wordt en de leverancier verantwoordelijk blijft.

Voor de voedselveiligheid volgen wij de regels van de NVWA voor Voedselbanken, zie NVWA informatieblad 76.

Tip; controleer of uw vriezer en koelkast ook goed werken.
Kijk of de koel/vries temperatuur overeenkomt met een losse thermometer. Dat het lichtje brandt en de motor aan en uit slaat is geen garantie voor een goed werken apparaat