Voedselpakket

Voedselbanken Nederland krijgt van producenten en distributeurs van levensmiddelen producten die om één of andere reden niet verkocht kunnen worden, maar die kwalitatief nog 100% goed zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat;

  • het product uit het assortiment gaat, er te veel voorraad van dit product is,
  •  de THT-datum te dichtbij is om het product nog in het normale afzetkanaal kwijt te kunnen,
  • de verpakking niet 100% in orde is,
  • er een nieuwe verpakking is gekomen
  • acties die afgelopen zijn

of om welke andere reden dan ook. Deze producten zouden anders vernietigd worden of eventueel als veevoer worden gebruikt. Producten waarvan de THT-datum reeds verstreken is worden door de Voedselbank in principe niet ingezameld, noch verstrekt, tenzij de leverancier een verklaring overlegt waarin de kwaliteit van het product door die leverancier gegarandeerd wordt en het zijn verantwoordelijkheid blijft. De inhoud van een voedselpakket is sterk afhankelijk van het aanbod van goederen. De stelregel die wij hierbij hanteren is “Wij geven wat wij aangeboden krijgen”. Het voedselpakket is dus niet bedoeld om er een hele week van te kunnen leven maar om als aanvulling te dienen bij hetgeen onze cliënten zelf wekelijks moeten kopen.

Wij kunnen dan ook geen invloed uitoefenen op de inhoud van het voedselpakket.

Buiten het aanbod van Voedselbanken Nederland zijn wij zelf ook wekelijks op zoek naar goederen die wij als extra aanvulling in het pakket kunnen doen.

Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de reeds bekende supermarktacties die twee keer per jaar gehouden worden in onze regio.

Ons streven is om een gevarieerd voedselpakket te verstrekken waarin groenten, zuivel, vlees, brood, vriesgoed maar ook non-food goederen verwerkt zijn.