Voedsel in pakketten

Voedselbanken Nederland krijgt van levensmiddelenfabrikanten en -leveranciers producten die ze om één of andere reden niet kunnen verkopen, maar die nog 100% goed zijn. Redenen zijn dat het product uit het assortiment gaat, de THT-datum te dichtbij is om het product via normale kanalen af te zetten, de verpakking niet 100% in orde is of vervangen door een andere verpakking of de actie is afgelopen. Deze producten worden anders vernietigd of als veevoer gebruikt. Voedselbanken Nederland verspreidt haar aanbod via een aantal regionale distributiecentra. De distributiecentra ontvangen op hun beurt ook regionaal aanbod dat ze aanbieden aan lokale voedselbanken.

Buiten het aanbod via de distributiecentra, zoekt Voedselbank Spijkenisse zelf iedere week naar goederen die wij als extra aanvulling in het pakket kunnen doen. We streven naar een gevarieerd voedselpakket met groenten, zuivel, vlees, brood, vriesgoed, lang houdbare producten en soms non-food goederen.

We verspreiden géén producten waarvan de THT-datum verstreken is, tenzij de leverancier een verklaring overlegt waarin de kwaliteit van het product gegarandeerd wordt en de leverancier verantwoordelijk blijft. De inhoud van een voedselpakket is sterk afhankelijk van het aanbod van goederen. Voedselbanken Spijkenisse geeft wat ze aangeboden krijgt en heeft geen invloed op de inhoud van het pakket.