Geschiedenis

Op 20 mei 2005 is de Voedselbank Spijkenisse van start gegaan, toen in nauwe samenwerking met de oprichters van de Voedselbank, Sjaak en Clara Sies en in overleg met Voedselbank Rotterdam. Onder de naam Stichting Vrede voor de Stad, een samenwerkingsverband tussen kerken in Spijkenisse, zijn wij toen een voedselbank in Spijkenisse begonnen.

De start bestond uit het wekelijks uitreiken van vijf voedselpakketten vanuit de kerk de Dorsvloer en later met een uitgiftepunt op het Julianaplein erbij. Het aantal klanten groeide snel. We verlieten in januari 2008 deze locaties uit ruimtegebrek en verhuisden naar boerderij Cela in het centrum van Spijkenisse. Daar hadden we inmiddels ook al een ruimte voor goederenopslag. Het aantal klanten en de goederenvoorraad bleef groeien. Ook boerderij Cela werd te klein en we verhuisden opnieuw naar een groter onderkomen. Dat werd de loods aan de Oud Oostbroeksedijk 2.

In 2014 zijn we als blijvend onderdeel van de Vrede voor de Stad een aparte stichting geworden, omdat wij als Voedselbank Spijkenisse e.o. met allerlei communicatie vaker naar buiten treden. Het bestuur is gelijk gebleven, met als extra bestuurslid de coördinator van onze voedselbank.