Voedsel doneren

Voedselbank Spijkenisse koopt geen eten maar zamelt voedsel in. Vaak voedsel dat anders vernietigd wordt. We verwerken verse groenten, fruit, aardappelen, uien en brood in de voedselpakketten. Deze versproducten vormen de belangrijkste basis van de voedselpakketten. We vullen de pakketten aan met lang houdbare levensmiddelen (pasta, rijst, koffie, thee etc). We krijgen minder vaak lang houdbare producten; deze zijn dan ook erg welkom. In de loods hebben we een noodvoorraad aan lang houdbare producten. De noodvoorraad vullen we twee keer per jaar aan met de opbrengst van de supermarktacties.

We vragen fabrikanten, groothandels, winkels, cateringbedrijven, (bedrijfs)restaurants en tuinders in de regio om producten die u niet meer verkoopt, maar die nog goed zijn voor consumptie, aan de Voedselbank te geven. U bespaart de kosten voor vernietiging en wij ondersteunen er gezinnen mee.

Interesse?
We bespreken de mogelijkheden graag met u! Stuur een e-mail naar coördinator Anco Bonninga via vbspijkenisse@hotmail.com of bel 06-18 14 03 49.