Teambuilding

Wij bieden de mogelijkheid aan bedrijven hun teambuilding dag bij de Voedselbank Spijkenisse e.o. in te vullen.

Hoe goed is het om je in te zetten voor een groep mensen uit onze samenleving die door allerlei omstandigheden in een moeilijke financiële situatie terecht zijn gekomen.

In de afgelopen tijd hebben wij al een aantal bedrijven en instanties in onze Loods mogen ontvangen die het werk van onze vrijwilligers overnamen.

Bedrijven die hun teambuilding dag bij ons hebben doorgebracht hebben veel plezier en gezelligheid gehad en komen zelfs terug.
Onze vrijwilligers zorgen op donderdag voor het klaarmaken van de voedselpakketten die vervolgens op vrijdag aan onze cliënten worden uitgedeeld.

Deze werkzaamheden zijn bij uitstek geschikt om door uw personeelsleden gedaan te worden, waarbij zij, door deze samenwerking, de onderlinge band versterken. Daarnaast krijgen zij meer inzicht in een situatie die zij wellicht niet kennen: armoede.

Opvallend was dat veel personeelsleden zich niet konden voorstellen wat een Voedselbank eigenlijk inhield. Ze hadden er ver weg wel eens iets over gehoord.

De reacties waren dan ook uiteenlopend:

  • Is dit nog nodig  in 2013
  • Ik wist niet eens dat dit bestond
  • Er zijn toch allerlei voorzieningen voor deze mensen
  • Niemand hoeft toch in armoede te zitten
  • Een Voedselbank bestaat  toch uit een kleine groep fanatieke vrijwilligers die een beetje aan het hobbyen zijn

Na geconfronteerd te zijn met de realiteit dat armoede wel degelijk in Nederland, dus ook in Spijkenisse en omgeving, bestaat worden veel gedachtegangen bijgesteld.
Voor de meeste mensen is zo’n dagje bij de Voedselbank een eye opener en bedenken zij dat een  dergelijke situatie iedereen plotseling kan overkomen en wat dan?
Niemand vraagt erom ontslagen te worden, langdurig ziek te worden, huwelijksproblemen te hebben of met een faillissement om te moeten gaan of……..
Bij binnenkomst ontvang u thee en koffie en krijgt u uitleg wat de Voedselbank is, hoe het werkt, wie ervoor in aanmerking komen en hoe een intake procedure werkt.
Hierbij wordt er ook informatie gegeven over wat wij nog meer doen dan alleen voedselpakketten uitdelen.
Hoe komen wij aan goederen, waar komen deze goederen vandaan, zijn allemaal vragen die beantwoord worden.

Deze realiteit geeft genoeg stof om over na te denken en om uw personeelsleden meer inzicht te geven in een wereld die wel degelijk bestaat.

Zoekt u naar een mogelijkheid om uw personeelsleden iets aparts te laten meemaken neem dan contact op met de coördinator van de Voedselbank Spijkenisse.

Anco Bonninga
Telefoon: 06 18140349