Houdbaarheid

Over de houdbaarheidsdatum van goederen bestaat nog steeds onduidelijkheid.
Bij het kopje Voedsel en Warenautoriteit treft u een artikel aan met de uitleg over hoe om te gaan met de houdbaarheidsdatum van consumptie goederen.
De Warenautoriteit, een officiële instantie, houdt alles omtrent consumptie goederen in de gaten en geeft ook richtlijnen hierover.
Hierbij zit ook een lijst met de houdbaarheid van consumptiegoederen en wat de mogelijkheden zijn als de op het artikel vermelde houdbaarheidsdatum verstreken is.
Deze lijst kunt u gewoon hanteren. Zorg zelf ook altijd voor een goede opslag.

De goederen die wij binnenkrijgen worden op de juiste manier opgeslagen in ons magazijn .
Wij zijn in het bezit van een grote koel -en vriescel.
Uiteraard is het wel zaak dat als u verse goederen meekrijgt u direct naar huis gaat en deze goederen dan ook direct in de koeling of vriezer doet.
Heel belangrijk is dat u ook de temperatuur van uw eigen koelkast en vriezer in de gaten houdt. Koelen en vriezen uw apparaten nog goed?
Komt de werkelijke temperatuur ook overheen met de draaiknop van uw apparaat?
Een vriezer moet minimaal -18 graden zijn.
Het bewaren van vlees moet in de koelkast plaatsvinden bij max. 4 graden, beslist niet hoger. Wel altijd snel consumeren, let daarom op de datum.
Zuivel daarentegen moet bewaard worden, afhankelijk van het soort product, tot maximaal 7 graden.
Afwijkingen gaan ten koste van de kwaliteit en de houdbaarheid van het voedsel.

Het komt ook voor dat fabrikanten een verklaring uitgeven dat hun aangeboden producten na de houdbaarheidsdatum nog een langere tijd te gebruiken zijn.
Deze verklaring hangen wij dan ook duidelijk zichtbaar voor u op.
Indien u dan alsnog de goederen niet wenst mee te nemen kunt u deze gewoon bij ons achterlaten.
U moet begrijpen dat veel “droge” en bevroren goederen na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum veelal nog heel lang en verantwoord te gebruiken zijn en niet van de ene op de andere dag niet goed meer zijn.